Inga mer torra läppar

2013-11-25 @ 18:46:52
Nu när det är väldigt kallt ute får jag alltid väldigt torra läppar, och det händer lätt att dom "spricker." Antar att väldigt många har detta problemet, men det finns ju faktiskt några enkla lösningar som gör läpparna mycket bättre. Här kommer några tips!

- Skrubba läpparna
Köp en läppskrubb, det finns på många affärer och hemsidor i olika smaker/dofter. Jag själv har nyss klickat hem en från Lush i bubbelgum (bild nedanför) som är väldigt hypad just nu. 
Om du inte känner att du vill lägga pengar på läppskrubb kan du enkelt göra en hemma. Det finns många olika varianter, men den enklaste är att blanda strösocker och lite olivolja, sedan skrubbar du bara läpparna försiktigt med det tills du känner att alla "lösa skinnbitar" är borta. När du har skrubbat klart kan du bara skölja bort eller slicka upp resterna. 
Vill ni veta hur man kan göra andra hemmagjorda läppskrubbar finns det många tutorials på youtube, lägger in en lite längre ner.
 
- Återfukta läpparna
Efter att du har skrubbat läpparna är det alltid bra att återfukta läpparna. Det funkar med precis vilket läppbalsam som helst, hitta något som du tycker passar dig bra och kör på det. Läppbalsam finns att köpa i nästan alla affärer och finns i alla prisklasser. Man måste inte köpa det dyraste för att det ska göra skillnad!
Du kan återfukta läpparna så ofta du vill, gör det gärna extra mycket nu när det är kallt ute.
 
- Bit inte i läpparna
Undvik att bita eller slicka på läpparna, speciellt nu när det är kallt ute. Det kan lätt torka ut och göra läpparna frasiga. Ta istället ditt läppbalsam och återfukta läpparna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

        Kom ihåg mig?
RSS 2.0